Megosztom:

Információk az esküvő fotózásról

Hogyan válasszatok esküvői fotóst?

 

Ahhoz, hogy megtaláljátok a számotokra legideálisabb fotóst, nem elég árajánlatokat kérni és excel táblázatokban összehasonlítgatni, hogy ki-, mennyit kér bizonyos szolgáltatásokért.

Persze fontos, hogy elérhető áron dolgozzon a kiszemelt szolgáltató, de ne felejtsétek el, hogy néhány más dolog a későbbi években még fontosabb lesz, amikor a képeket kézbe veszitek.

Például fontos lesz, hogy a fotókon, amiket kaptok

  • ténylegesen meg vannak-e örökítve a nagy nap legfontosabb pillanatai?
  • elmesélik-e a képek az egész nap történéseit? 
  • csak a legfontosabb pillanatok vannak megörökítve, vagy esetleg a násznép tagjairól is készültek-e érdekes fotók?
  • csak a csokrot, dekor - és részlet fotókat, beállított pózokat láttok, vagy esetleg elkapott mosolyt, meghatódott arcot, tánc… fotókat is?
  • minőségileg mennyire időtálló az anyag, amit kaptok?   ....

Javaslom, hogy nézzétek meg az kiválasztott fotós oldalát, van-e rajta teljes esküvői anyag, vagy kérjétek meg, hogy mutasson nektek teljes esküvői anyagot. (Nem biztos, hogy az oldalát minden fényképész aktívan frissítgeti, viszont ha kéritek, biztosan szívesen mutat nektek egész napot bemutató sorozatot.) Nálam pár komplettebb anyagot a blogban találhattok, illetve személyes találkozó alkalmával szívesen mutatok még olyanokat, amik nincsenek fent a weboldalon.

Fontos a szolgáltató személyisége is, mert nem mindegy, hogy mennyire vagytok azonos hullámhosszon. Ha egy emberrel nem tudtok egy szót sem váltani, mert nem találjátok meg a közös hangnemet, nem lesznek szépek, természetsek a képeitek sem. Nem fogtok tudni ellazulni a jelenlétében.

Mindenképp javasolnám a személyes találkozót is a kiszemelt fotóssal, jelen esetben velem, hiszen így közösen eldönthetjük, hogy mennyire vagyunk egymásnak szimpatikusak, el tudjuk-e képzelni, hogy együtt töltjük életetek nagy napját? Mert bizony, ha igen a válasz, akkor én azon a napon ott leszek mindenhol veletek! (Ahol kéritek.)

Az esküvői trendek évről-évre változnak. Érdemes végig gondolni, hogy azért tetszenek a fotós képei, mert az aktuális, trendi szűrőket, effekteket teszi a képeire, vagy azért mert jól elkapta a pillanatokat?

Ha csak az ár a fontos:

csak annyit fűznék hozzá, hogy ha egy jó fotóst választotok, az meg fogja örökíteni számotokra a fontos eseményeken kívül azt a ruhát, frizurát, cipőt, dekort…, ceremónia mestert, vagy vőfélyt, zenekart és egyéb szolgáltatót …is, amikért - akikért sok-sok pénzt kifizettek, sőt még a rokonokat, barátokat is viszontláthatjátok a fotókon.

A jó fotós munkája időtálló és, ha tényleg minőségi munkát végez, évek múlva is elővehetitek, megnézegethetitek, hogy mi került ennyibe?

A legtöbb ember fotók nélkül viszonylag kevés 20-30 évvel ezelőtt történt dologra tud részletesen visszaemlékezni. Ti mire fogtok emlékezni ennyi idő elteltével a nagy napról?

Árajánlat kérés

 

Milyen egyéb szolgáltatásokat vehettek igénybe a fotózáson kívül?

  • Fotókönyv, fotóalbum készítés,
  • Slideshow készítés.

Árajánlat kérés

 

Melyik napszak a legalkalmasabb a kreatív fotózásra?

 

Az ideális időpont a szabadtéri páros fotózásokra leginkább a délutáni, koraesti (naplemente előtti) órákban van.

Ha délben, tűző napsütésben szeretnétek a fotózást nem lesznek szépek a képek. Hatalmas árnyékok lesznek az arcotokon.  

Ezért célszerű a kreatív fotózás időpontját vagy a délutáni órákra tervezni, vagy az esküvő előtti,- esetleg utáni napra tenni. (Az utóbbi két esetben természetesen gondoskodni kell a sminkről, frizuráról, ruháról esetleg csokorról is az adott napokra.)

 

Mennyi időt vesz igénybe a kreatív fotózás?

 

Ha már begyakoroltuk a fotózást a jegyes fotózás alkalmával, akkor kicsit kevesebb idő is lehet, de általában célszerű a páros fotózásra minimum 1, de inkább 2 órát hagyni. Ha helyszíneket is változtatunk a fotózás során akkor a 2, 3... helyszín közötti utazási időt még ehhez az 1-2 órához hozzá kell adni!

 

Helyszín választás a páros fotózásokra:

 

Lehet szabadtér, vagy általatok választott kastély, múzeum, gyártelep, strand, játszótér, tópart, erdő, szikla, sportpálya... bármilyen helyszín, ahol jól érzitek magatokat, amihez kellemes élmény köt benneteket.

Ha azonban olyan helyet választotok, ahová engedélyt kell kérni, vagy óradíjat kell fizetni, hogy fotózhassunk jó, ha nem felejtitek el, hogy ezeket a dolgokat is le kell szervezni, el kell intézni az adott napra. (Az oda- vissza utazással is számolni kell.)

 

Ha nincs időtök ellátogatni hozzám, hogy személyesen feltegyétek a kérdéseitekeket, beszélhetünk skype-on, viber-en, messenger-en vagy facetime-on is.

 

Ízelítőül csatolok nektek néhány slideshowt, hogy láthassátok, hogyan is dolgozom, dolgozunk:

https://feichtmana.smugmug.com/KaTaKjeTil20170826-nagy/

https://feichtmana.smugmug.com/MelindaF%C3%BCles20170623/

szerkesztés alatt:

Szükség van- e jegyes fotózásra, mire jó a jegyes fotózás?

Miért jobb a két fotós, mint ha csak egy fotóst kértek? Kell-e két fotós?

Miért tart több hétig az esküvő után a képek szerkesztése, retusálása, átadása?

 

Egyéb kérdésed lenne? 

Katt ide

 

"Egy fényképbe szerkesztett pillanat, egy pillanatba zsúfolt érzés, egy érzés mely mögött egy történet áll, ez maga a fotózás, művészet, ahogy én látom... "

Robotok elleni védelem feloldása

Time: 0.0309 ms | Memory: 0.71MB | Version: 3.5