Megosztom:

Baba fotózás otthon

Ma egész délelőtt, és kora délután egy nagyon kedves családnál voltam. Már a kismama fotókat is én készítettem a szülőkről, így most 8 napos kisbabájukat szerettem volna lefotózni, ahogy elképzeltem, rengeteg gyönyörű kellékkel, különböző hátterekkel...

Be is pakoltam a kocsiba a fél stúdiót (babzsák, háttértartó, kosarak, dézsa, babzsák takarók, kis ruhák, bugyolálók, fejpántok...).Mikor odaértem a megadott címre, az Apuka lelkesen segített nekem mindent felvinni a 3. emeletre.

A kis gyönyörűség (leendő modellem) éppen békésen szunyókált. Anyukával, Apukával megbeszéltük, hogy hol a legideálisabbak a fények a lakásban, összeállítottuk a hátteret, megnézegettük a kellékeket és megbeszéltük, hogy mivel kezdünk.

Aztán felébredt a kis csöppség és, ahogy ilyenkor lenni szokott Anyuci megetette, tisztába tette, megbüfiztette, átöltöztettük... aztán megpróbáltuk elaltatni.

Első baba a családban. Ilyenkor természetes, hogy a szülők jobban féltik a picurkákat. (Második, harmadik, sokadik gyerkőcnél a szülők, ahogy az mondani is szokták: sokkal lazábbak, gyakorlottabbak - de ez érthető és természetes is!) Az is egyértelmű, hogy sokkal lassabban mennek a dolgok, mind a napi rutint, mind a fotózást tekintve is.

Ez a kis tündérlány a mai napon pont akkor volt éberebb fázisban, mikor megérkezésem után az Anyukája megetette. Így mire a fotózásra sikerült elaltatni, többször újra evett, tisztába tettük, átöltöztettük (az eredeti elképzelt, kikészített szetteket már el is felejthettük, mert volt ami balesetet szenvedett, volt amit meg egyszerűen kizártunk, mert láttuk, hogy nehézkes lesz boldogulni vele). Három óra! evés, ringatás után sikerült az első beállításokat megcsinálnunk. Készítettünk egy szettel pár képet, de valahogy a kis hercegnőnek épp fájt a pocija, így sokszor kimozdult a beállított pózokból. Szorgalmasan készítgettem a képeket, de az, amit a fejemben összeraktam, hogy mit szeretnék még sem valósulhatott meg akkor sem, mikor kicsi modellem békésen aludt.

A lakás adottságai miatt igen picike helyem volt arra, hogy mozogjak, hogy kedvenc objektívjeimet kihasználva készíthessem el a fotókat. Egy családi háznál történő fotózás esetén a helyszín meglehetősen behatárolhatja a lehetőségeket. (Stúdióban nekünk fotósoknak könnyebb dolgunk van, de érthető, ha az újszülötteket a szülők nem szívesen cincálják ide-oda, pláne nem egy több órás fotózásra, ahol nem tudják, hogy fogják tudni megetetni, tisztába tenni...- ezért is szoktam elvállalni, hogy házhoz megyek.) Ilyenkor általában az elkészült fotók darabszáma is kevesebb. Mindent a baba igényei szerint csinálunk. Ha nem érzi jól magát, nem fog aludni... Rutinosabb szülőknél, második, harmadik... gyerkőcnél persze ez is más.

Ha azonban éppen front van, a baba érzékeny az időjárásra, hasfájósabb... nem biztos, hogy túl sok jó kép készül, még akkor sem, ha ott vagyok a helyszínen 4-5 órát, ha mindenki szuper gyakorlott ős szülő. ... ezért a babafotózásokon készült képek darabszámát igen nehéz előre meghatározni.

Minden fotózáson megfogalmazódik bennem, hogy a számomra legnehezebb fotózás az újszülött fotózás. Gyönyörű, imádom, de nagyon nehéz.

Egyrészt, mert iszonyatosan meleget (36 fokot) kell csinálni, hogy a baba ne fázzon meg, akkor sem ha levetkőztetjük, és én nem vetkőzhetek le a fotózás alatt, mert elég vicces lenne. :)  Másrészt, mert a szülőket sokszor jobban meg kell nyugtatni, mint a babákat. Harmadrészt, mert rengeteg dolgot kell oda-vissza hurcolnom ... és még sorolhatnám... De imádom! A babák és az elkészült képek mindenért kárpótolnak.

Ha baba fotózáson töritek a fejeteket az otthonotokban... hát sok minden összejöhet - így is, meg úgy is.;) Én azon vagyok mindig, hogy a lehető legjobbat hozzam ki nektek az adott helyzetből és a legszebb képeket adhassam át nektek.

Ma ezzel a kis gyönyörűséggel voltak szerencsés pillanataink, és megpróbáltuk kihozni a lehetőségekből mindent, amit csak lehetett. Nem úgy történt semmi, ahogy eredetileg elképzeltük, nem azokban a szettekben, amiket a szülőkkel kiválasztottunk, összesen 2 háttérrel... 5 óra alatt, (az elképzelt, megálmodott képek, beállítások a legritkább esetben jönnek mind össze), de mindentől függetlenül szerintem megérte, mert nagyon cuki, szép képek lettek! :)

Drága Eszter és Balázs! Köszönöm a türelmet, az odaadó segítséget! Tündéri, gyönyörű, igazi kis hercegnőtök van! Öröm volt veletek együtt tölteni a napot! Köszönöm!

visszalépés

"Egy fényképbe szerkesztett pillanat, egy pillanatba zsúfolt érzés, egy érzés mely mögött egy történet áll, ez maga a fotózás, művészet, ahogy én látom... "

Robotok elleni védelem feloldása

Time: 0.0592 ms | Memory: 0.7MB | Version: 3.5